Biografi

Johan Stengård

Johan Stengård är en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumental solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA.

Ett tjugotal solo CD album

Johan Stengård har medverkat i flertalet TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r m.fl.......

De senaste åren har kungen och drottningen valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan blev även inbjuden av den Thailändska regering att framträda vid ”Thai Official One Year Tsunami Cermony”.

Konserterna blir till föreställningar

Med underhållande presentationer och stor inlevelse när saxofonen får fylla rummet med all sin kraft. Att Johans stora passion är saxofonen är helt klart. Att spela melodierna innerligt, spräcka loss i jazz improvisationer eller råa blues solon är specialiteter, men en av hans mest uppskattade talanger är att hålla en stark slut ton tills all luft har gått ur både honom och publiken.

När Johan blåser luften genom sin saxofon så är det som om han berättar en historia där tonerna blir till ord, känslor och bilder. Konserterna blir till resor genom olika musikaliska landskap där lyssnaren blir  ledsagad av Johans berättelser mellan musikstyckena som varierar från folkmelodier och jazz till musikal.